Der blev netværket og talt om Odsherred i fremtiden, ved præsentationen af Erhvervsstrategi 2023 – 2028, hvor omkring 100 erhvervsfolk og politikere var samlet i Asnæs. Overskriften er ”Sammen om udviklingen i Odsherred”. Erhvervsstrategien er bygget op omkring 3 spor.

Spor 1

Sammen om rammerne skaber vi en erhvervs­venlig kommune. Et konstruktivt samarbejde er vigtigt for at finde de gode løsninger. Partnerne bag erhvervsstrategien er enige om, at alle parter søger den konstruktive dialog og de gode løsninger for at vores fælles kommune bliver et attraktivt sted at drive virksomhed. Samarbejdsformen skal være med til at tiltrække virksomheder og iværksættere, fordi virksomhederne anbefaler andre at vælge Odsherred til.

Fokusområdet prioriterer følgende temaer: Myndighedsservice, Infrastruktur/transport og de 3 erhvervsparker

Spor 2

Sammen om erhvervsudviklingen handler om at skabe flere jobs og omsætning i Odsherred. De natio­nale, regionale og lokale muligheder for at understøtte udviklingen i Odsherred skal bruges. Projektteams skal være med til at fremme udviklingen.

Fokusområdet prioriterer følgende temaer: Erhvervsfremme, projektteams vedr. kultur- og oplevelses­fyrtårne, projektteams vedr. byudvikling og tiltræk­ning/fastholdelse af fødevarevirksomheder gennem etablering af fødevarehub nr. 2.

Spor 3

Sammen om den kvalificerede arbejdskraft handler om at sikre arbejdskraft til virksomheder og offentlige institutioner. Uden dygtige og loyale med­arbejdere er det umuligt at drive virksomhed.

Campus Odsherred realiseres blandt andet via et tæt samarbejde mellem campus og virksomhederne i Odsherred.

Fokusområdet prioriterer følgende temaer: Skoler og ungdomsuddannelser, studerende til Odsherred og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft via bosætning.

————————–

Opgaven for de fremmødte var at få indsamlet nogle konkrete forslag til handlinger på hvert spor. Rundt omkring bordene var der rigtig god energi og lyst til at byde ind. Hvilket resulterede i rigtig mange spændende forslag til indsatser og handleplaner.   

Der blev sat mange gule lapper💪

           

Administrationen i Odsherred Kommune har nu en stor opgave foran sig i at samle disse forslag, så både Kommune og erhvervslivet har mulighed for, sammen og hver for sig, at sætte dem i reel handling og gøre dem målbare og fastsætte pejlemærker, der sikrer fremdrift.

Læs hele Erhvervsstrategien HER