Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Se det i din browser

Anneberg Kulturpark har vokseværk – på flere kanter

 
Det går stærkt i Anneberg Kulturpark i øjeblikket. Ja, det har det jo faktisk gjort siden Gitte Klausen købte det bevaringsværdige Grønnegårdskomplekset i Annebergparken i Nykøbing Sjælland i 2018, hvor hun siden har arbejdet stålsat på at føre sin vision ud i livet og nu kan tilbyde et væld af oplevelser inden for kunst, kultur, historie og gastronomi.

Den nyeste nyhed fra Anneberg Kulturpark er købet af Lærkehus, også beliggende i Annebergparken, som tidligere har huset den Danske Scenekunstskole. Lærkehus skal fungere som hotel og vandrehjem, så man fremover også kan tilbyde overnatning for stedets mange besøgende. 

LAG-midler til Kulturpark
Tidligere i denne måned blev det offentliggjort, at projektet om en kommende verdensarv-skulpturpark, som skal ligge i Anneberg Kulturpark, støttes af EUs LAG-midler med knapt 400.000 kr. Skulpturparken skal bestå af 17 skulpturer, der tager afsæt i de 17 verdensmål og som udarbejdes af 17 danske og internationale kunstnere. De 17 kunstværker skal placeres rundt i Anneberg Kulturpark. 

17 Goals On My Mind
Skulpturparken skydes i gang med et fantastisk spændende arrangement, ’17 Goals On My Mind’, som afholdes på søndag den 27. juni 2021, hvor alle indbydes til at komme og møde de 17 kunstnere, som er udvalgt til at fortolke et verdensmål i en skulptur til den kommende skulpturpark. 

Se mere om arrangementet her!

Skal dit projekt søge støttemidler fra LAG?


 

Som omtalt i forrige nyhed, blev den kommende skulpturpark i Anneberg Kulturpark udvalgt til at modtage knapt 400.000 kr. fra LAG-midlerne i den seneste runde. Også to andre lokale projekter fik støtte fra LAG-midlerne, nemlig Dragsholm Slot, som vil udvikle den gamle herskabsstald til en samlet hub for lokale fødevarevirksomheder, og der blev også sendt støtte i retning af udbygningen af en vinterbadersauna på Sjællands Odde. 

Hvis dit projekt skal med i puljen om uddeling af 2 mio. kr. i den næste runde, skal LAG Midt-Nordvestsjælland have modtaget din ansøgning senest onsdag den 8. september. 

LAG Midt-Nordvestsjælland afholder et online infomøde den 16. august for de, der er interesserede i at ansøge om midler til et projekt i næste ansøgningsrunde. 
Tilmelding til infomødet sker her

Endnu en Odsherred-virksomhed med vokseværk!

 
Waste Plastic Upcycling Holding, WPU, er endnu en af de historier, som vi holder rigtig meget af. Nemlig historien om en virksomhed i Odsherred med kæmpe succes og i hastig vækst.

WPU er beliggende i Egebjerg og beskæftiger sig med at omdanne affaldsplastik til olie, ved hjælp af en særlig pyrolyseteknik. På anlægget i Egebjerg har man netop bestilt en ny type skorsten, hvor afbrændingen af overskudsgas fra produktionen, skal optimere forbrændingen i anlægget. 

På trods af, at WPU har investeret ca. 3 mio. kr. i en nye skorsten på Egebjergfabrikken, så planlægger virksomheden at bygge en ny fabrik i Fårevejle, og endda også tilblivelsen af fabrikker i både Esbjerg og Nakskov er på tegnebrættet. 

At WPU ikke bare har storhedsvanvid og tro på egne evner, vidner Erhvervshus Sjællands udpegning af WPU som en såkaldt “Man on the moon”-virksomhed om. 20 virksomheder i Danmark er udpeget som “Man on the moon”-virksomheder, og som antages at have et ekstraordinært skaleringspotentiale, og mulighed for at nå en milliardomsætning inden for kort tid. 

WPUs mission er, at der ved hjælp af deres teknologiske anlæg ikke skal eksporteres plastikaffald fra Danmark i fremtiden.
Odsherred Erhvervsforum kipper med flaget og håber på den forventede succes for en fremadstormende Odsherred-virksomhed med en grøn og miljørigtig målsætning.

Reportage om Campus Odsherred

 
Da vi den 21. maj 2021 afholdt arrangementet om Campus Odsherred på Asnæs Gymnasium, var det med deltagelse fra TV Vestsjælland, som optog arrangementet. 

TV Vestsjælland har produceret et rigtig spændende nyhedsindslag, dels med indlæggene fra Campus Odsherred og dertil et interessant interview med Steen Søgaard fra H. Lundbeck omkring lærlinge og arbejdskraft.

Se nyhedsindslaget her.

Husk generalforsamlingen  i Odsherred Erhvervsforum

Generalforsamlingen i Odsherred Erhvervsforum afholdes den 29. juni og bliver et arrangement både fysisk og på Teams. 

Læs mere i linket herunder og tilmeld dig. 

Læs mere her

Oplæg: Optimistisk og glad – MED VILJE

LOF og Odsherred Erhvervsforum har inviteret John Harmsen og Henrik Mathiasen til at holde et inspirerende foredrag om hvad optimisme og glæde kan gøre for os. 

Læs mere og tilmeld dig herunder. 

Læs mere her

Uddannelsesalliancen – indledende møde

På mødet om Campus Odsherred opstod ideen om at etablere en uddannelsesalliance, med deltagelse af Campus Odsherred, folkeskolen og de lokale virksomheder.

Læs mere her og tilmeld dig!
 

Læs mere her

Partilederrunde den 27. september 2021 kl. 19.00.

Odsherred skal være et attraktivt sted at placere og udvikle sin virksomhed.

Vi glæder os til at høre politikkernes ambitioner for erhvervslivet i Odsherred.
 

Læs mere her

Vi skal have flere med!

FaceBook-siden Sammen om Odsherred er stedet hvor flere og flere lægger opslag op om produkter og ydelser i Odsherred. Siden vokser stille og roligt, men vi skal være endnu flere, så vi virkelig kan gøre opmærksom på alle de lækkerier Odsherred har at byde på. Og det kan du hjælpe til med. Del og invitér dine venner igen og igen, så de aldrig i tvivl om hvor de skal købe deres varer.

Se FaceBook siden her
Se alle vores arrangementerne og tilmeld dig her

Adresse:
SuperBrugsen Højby Sjælland
Højby Stationsvej 8
4573 Højby

CVR-nummer: 37 81 86 82
 

© Odsherred Erhvervsforum – kom til møde her

Like os på Facebook

Følg os på LinkedIn

Facebook
LinkedIn
YouTube
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsmails? Klik her


This email was sent to <<E-mail adresse>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Odsherred Erhvervsforum · Bjarkesvej 1 · Nykøbing Sjælland 4500 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp