Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Se det i din browser

Film om lærlingeliv i Odsherred

 
Som vi skrev i nyhedsbrevet i sidste uge, så har Odsherred Erhvervsforum i samarbejde med DanTools A/S, H. Lundbeck A/S og Poul Johansen Maskiner A/S fået produceret en film, som fortæller hvad det vil sige at være lærling.

Filmen er nu klar til at blive distribueret og er målrettet de unge. Den kan benyttes i skolerne og uddannelsesinstitutionerne til at klæde de unge på, så de kender mulighederne indenfor erhvervsuddannelserne i Odsherred.

Filmen kan findes på vores Youtube-kanal. Der findes forskellige udgaver, som kan bruges til forskellige formål.

Find dem her

… Og for at blive ved lærlinge!


 

Det at være lærling kan være ensomt for et ungt menneske.
En håndværkerlærling bruger f.eks. det meste af sin arbejdstid sammen med mennesker, som er noget ældre end lærlingen selv.

Det kan være udfordrende at vedligeholde et netværk for en ung lærling, sammenlignet med eks. en gymnasieelev eller et ungt menneske, der tager en  boglig uddannelse, sammen med andre ligesindede. 

Vi har i Odsherred Erhvervsforum et stort ønske om at imødekomme nogle lærlinges manglende faglige sociale muligheder, og vi vil gerne skabe muligheder for lærlingene i form af et netværk for lærlinge.
Det vil vi fortælle meget mere om i løbet af de næste måneder. 

I den forbindelse har vi i august planlagt et arrangement målrettet lærlinge. 
Vi har inviteret Optimisten Henrik Mathiasen og Chefen for ArbejdsglædeMinisteriet John Harmsen, som har fået til opgave at inspirere elever og lærlinge til succes i deres læretid. 

Har din virksomhed en lærling, som har brug for et netværk, så få dem endelig til at kontakte os – og tilmeld dem til det kommende arrangement, som I kan læse mere om her!

Folkemødet i Odsherred
– programmet er lagt!

 
Lørdag den 28. august 2021 er der Folkemøde i Odsherred. Det bliver en fantastisk dag med hovedscene og 10 debattelte om politik, foreninger og folkeoplysning, lokalsamfund, kultur og geopark, mad og erhverv, unge og uddannelse og ”stemmer på kanten”.

Årets tema ’FREMTIDENS ODSHERRED’ sætter fokus på, hvordan vi i fællesskab ønsker at udvikle Odsherred.
Hvordan bringer vi vores menneskelige ressourcer, landskab og miljø, kunst og kulturhistorie og erhverv og fødevarer i spil, og skaber rammer for et aktivt medborgerskab, en bæredygtig fremtid, et stærkt kultur- og erhvervsliv og et liv med levende fællesskaber?

Odsherred Erhvervsforum har igen i år vores eget telt på Folkemødet.
Det overordnede tema i vores telt vil være ’Odsherred i fremtiden – fremtiden i Odsherred’.

I samarbejde med EUC Nordvestsjælland vil vi om formiddagen være værter for en paneldebat med overskriften ’Fremtidens uddannelser i Odsherred’. Denne debat efterfølges af en debat om ’Fremtidens arbejdsmarked’. Og I kan glæde jer, vi inviterer mange spændende mennesker på scenen og vi får også en fantastisk moderator til at lede slagets gang.

Efter et indslag på den store scene med musik og taler, vil World Class Service indtage scenen. Her kommer det til at handle om dit og mit Odsherred under overskriften ’Hvem ejer fremtidens Odsherred?’. Om lidt, sætter vi kryds ved kommunevalget. Det er så også her hvor din indflydelse som borger stopper. Eller … er det?

Og til at runde dagen af har vi et knaldspændende oplæg om ’Odsherred som motor for vækst og demokrati i fremtiden’, efterfulgt af en politisk debat, mellem de to spidskandidater til borgmesterposten, til at runde en god dag af, fyldt med visioner og gode tanker for fremtiden i Odsherred.
Sæt derfor allerede nu kryds i kalenderen!

Vi håber at se rigtig mange af jer til en fantastisk dag, hvor vi alle sammen bliver klogere på, hvad fremtiden i Odsherred bringer – og hvad vi alle sammen hver især kan bidrage med.

Se programmet for Folkemødet her
 
Ungefolkemødet
Men faktisk er det de unge, der skyder folkemødet i gang.
Torsdag den 26. juni tager pladsen imod 1000 unge fra Odsherreds 7.-9.-klasser og også her er det overordnede tema ’FREMTIDENS ODSHERRED’.

Vi i Odsherred Erhvervsforum har denne dag et telt i samarbejde med EUC Nordvestsjælland og de unge vil hele dagen kunne møde vores to konsulenter, Anni og Mie.

Dagen igennem kommer man derudover til at kunne tale med 6 forskellige lokale erhvervsfolk, som på skift vil bemande standen og tale med de unge om det at drive virksomhed i Odsherred. Måske får de unge en case, som virksomheden gerne vil have de unge bud på at løse.

Vi glæder os til en rigtig god dag i selskab med de unge i Odsherred og til at gøre dem klogere på, hvordan man skaber og driver en virksomhed. Det er jo dem der er fremtidens faglærte arbejdskraft for virksomhederne eller måske de nye iværksættere.

OBS: Vi mangler fortsat inspirerende erhvervsfolk til at bruge en 45 min-1 time i vores telt i løbet af torsdagen til at tale med de unge. Kontakt os endelig, hvis du har lyst til at deltage!

Husk generalforsamlingen  i Odsherred Erhvervsforum

Generalforsamlingen i Odsherred Erhvervsforum afholdes den 29. juni og bliver et arrangement både fysisk og på Teams. 

Læs mere i linket herunder og tilmeld dig. 

Læs mere her

Oplæg: Optimistisk og glad – MED VILJE

LOF og Odsherred Erhvervsforum har inviteret John Harmsen og Henrik Mathiasen til at holde et inspirerende foredrag om hvad optimisme og glæde kan gøre for os. 

Læs mere og tilmeld dig herunder. 

Læs mere her

Uddannelsesalliancen – indledende møde

På mødet om Campus Odsherred opstod ideen om at etablere en uddannelsesalliance, med deltagelse af Campus Odsherred, folkeskolen og de lokale virksomheder.

Læs mere her og tilmeld dig!

Læs mere her

Partilederrunde den 27. september 2021 kl. 19.00.

Odsherred skal være et attraktivt sted at placere og udvikle sin virksomhed.

Vi glæder os til at høre politikkernes ambitioner for erhvervslivet i Odsherred.
 

Læs mere her

Vi skal have flere med!

FaceBook-siden Sammen om Odsherred er stedet hvor flere og flere lægger opslag op om produkter og ydelser i Odsherred. Siden vokser stille og roligt, men vi skal være endnu flere, så vi virkelig kan gøre opmærksom på alle de lækkerier Odsherred har at byde på. Og det kan du hjælpe til med. Del og invitér dine venner igen og igen, så de aldrig i tvivl om hvor de skal købe deres varer.

Se FaceBook siden her
Se alle vores arrangementerne og tilmeld dig her

Adresse:
SuperBrugsen Højby Sjælland
Højby Stationsvej 8
4573 Højby

CVR-nummer: 37 81 86 82
 

© Odsherred Erhvervsforum – kom til møde her

Like os på Facebook

Følg os på LinkedIn

Facebook
LinkedIn
YouTube
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsmails? Klik her


This email was sent to <<E-mail adresse>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Odsherred Erhvervsforum · Bjarkesvej 1 · Nykøbing Sjælland 4500 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp