Erhvervslivet mangler kvalificeret arbejdskraft og ledigheden er den laveste meget længe. Hvor og hvordan finder vi den ledige kvalificeret arbejdskraft erhvervslivet efterspørger. Det er hovedtemaet for netværksmøderne i denne gruppe.

Hvor er ressourcen? Hvilke tiltag kan vi sammen gøre? Hvordan gør vi hinanden stærkere?

De første møder handler om at skabe relationer og dele udfordringer, at få sat ansigt på de fagpersoner der beskæftiger sig med uddannelse, rekruttering, formidling og frem for alt dele erfaringer og finde ud af hvor vi kan støtte op om hinandens aktiviteter. Helt aktuelt er der to opslåede stillinger i Odsherred som endnu ikke er besat:

Bechs i Asnæs mangler en kompetent Butikschef med Butiks- og ledererfaring og har ikke fundet nogle kandidater endnu. – se stillingsopslaget HER . Er der nogen der vil dele det opslag?

Mejnerts søger en positiv og engageret produktionsmedarbejder med interesse for fødevarer og har heller ikke fundet nogle kandidater endnu. – se stillingsopslaget HER. Er der nogen der vil dele det opslag?

JKS er med 39 afdelinger i landet Danmarks største og mest lokale bemandings- og rekrutterings bureau. JKS er her for dig, der søger job som vikar og dig, der søger vikarer til virksomheden. Derudover er JKS hovedsponsor på SKILS og deltager på landets job- og karrieremesser. JKS oplevede stor tilslutning til deres aktiviteter på den nyligt afholdte karrieremesse i Kalundborg. Det betyder at de i den grad har fingeren på pulsen omkring faglært arbejdskraft.

Nordvestsjælland HF og VUC leverer kvalificeret arbejdskraft via voksenuddannelse i primært boglige fag; Dansk, matematik, engelsk og specialkurser for ordblinde. PÅ VUC er der mange muligheder for at sammensætte lige den opkvalificering der er brug for. Der er god kontakt til erhvervslivet.

FGU Nordvestsjælland knokler for at finde det rigtige match til den unge, der gerne vil i virksomhedspraktik for at få konkrete erfaringer og kompetencer, der forbereder dem til beskæftigelse eller en erhvervsuddanne. Der er god kontakt til erhvervslivet.

Nordvestsjællands Erhverv- og gymnasieuddannelse (EUC Audebo) uddanner glarmester, tagdækkere, anlægs- og bygnings-struktører og stilladsmontør uddannelsen samtidig med at de afholder kurser i bl.a. kran, truck og godstransport samt meget andet. Derud over er der Rengøringskurser og Grundlæggende Leder Uddannelse. Der er god kontakt til erhvervslivet.

Jobcenter Odsherred har et stærkt team af virksomhedskonsulenter, som alle har erfaring med eller kendskab til de fleste brancher i erhvervslivet. De kan effektivt hjælpe din virksomhed med dine behov og spørgsmål i forhold til ansættelse af nye medarbejdere.  

AS3 giver bl.a. støtte til mennesker i jobmæssige forandringer og har derfor stor fokus på fleksjobbere og den ressource denne gruppe besidder. Det kræver ofte at virksomheden ser ind i muligheden for at ændre nogle rutiner og arbejdsopgaver i dagligdagen, som kan gøres på en anden måde, så det giver plads til en fleksjobber og frigiver tid til en anden medarbejder.

Det var blot nogle af de meget aktuelle emner netværket arbejdede med, på dagens møde.

Hvis alt dette skal koges ned til én kort sætning. Så handler det om at finde det perfekte match.

Det arbejder netværket videre med på vores næste møder i efteråret. Hvor vi også gerne inviterer virksomheder med i ind i netværket.

Derudover tapper alle aktørerne aktiviteter fint ind i det arbejde Uddannelses Alliancen er ambassadører for. Se kommissorie HER

Nuværende medlemmer i netværksgruppen:

ChristineKejserOdsherred Kommune, udd. Ambassadørchmke@odsherred.dk29122375
HanneSewohlOdsherred Kommune, virksomhedskonsulenthahse@odsherred.dk20942955
TrineLykkeOdsherred Kommunetrlso@odsherred.dk30706585
MortenHaubjergNordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelsermhau@eucnvs.dk20215350
BetinaLarsenNordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelserbel@eucnvs.dk72290307
LisArevadFGU Nordvestsjællandlia@fgunvs.dk2527 1574
JørgenNielsenAS3jniel@as3.dk71715771
HeidiKramerJKS A/Sheikr@jks.dk61 630 747
AnnAndersenJKS A/Sans@jks.dk30851326
ClausHelbert PedersenNordvestsjællands VUC og HFchp@nvsvuc.dk59480348
AnniJuul JensenOdsherred Erhvervsforumanni@odsforum.dk42735125
JanStaunsbjergOdsherred Erhvervsforumjan@odsforum.dk60594455

Alle står klar til at modtage informationer om ledige jobs, praktikpladser og forespørgsler på uddannelsesmuligheder.

Er der nogen der har en succeshistorie om det perfekte match i erhvervslivet, skriver vi meget gerne om det i Odsherred Erhvervsforum eller deler det på de sociale medier.

Netværket mødes næste gang 29.august 2023.

God sommer. 🌞