Odsherred Erhvervsforum har igennem årene været særdeles aktive med hensyn til at udvikle detailhandel – og erhvervsvirksomheder generelt – i hele Odsherred.

Senest blandt andet med afvikling af en dag med fokus på forretningsudvikling for detailhandelsbutikker. Torsten Bo Jørgensen fra Bystrategi blev inviteret som oplægsholder. Han er blandt andet forfatter til bogen Vinderbutikker. 19 butikker viste interesse. Seks butikker var efterfølgende interesseret i at gå videre med udviklingsprojektet. Kommunen ville betale halvdelen af processen og Erhvervsforum søgte derfor sponsorer til den anden halvdel. Dragsholm Sparekasse gav tilsagn om at sponsere to butikker, Valentin Gardiner og Gartnergården.

Vig Cykler var også en af de butikker, der gerne ville i et udviklingsforløb, og Realmægleren i Vig, Tina Pilegaard, var villig til at være sponsor. Senere skal de butikker, der har været med i forløbet på kursus sammen. Og efterfølgende vil de indgå i en erfagruppe for ’Vinderbutikker i Odsherred’, som skal faciliteres af Erhvervsforum.

Vig Cyklers drives er Brian Axelsen, og han har haft besøg af forretningsudvikler Torsten Bo Jørgensen. De har sammen udarbejdet en liste over tiltag, der kan være med til at udvikle Vig Cykler således, at de får en stigende omsætning og indtjening.

Brian Axelsen er ikke ny som selvstændig

Brian Axelsen er ikke ny som selvstændig. Han har i mange år været malermester. Men han har også altid ”lavet” cykler, og for nogle år tilbage blev han omskolet til cykelmekaniker og ansat i Vig Cykler, hvor han stod for afdelingen i Tølløse. Afdelingen blev senere lukket, men Brian Axelsen fortsatte som cykelmekaniker i virksomheden.

Han er københavner, kommer fra Valby, men er kommet i Odsherred gennem mange år, og nu har Brian Axelsen været bosat i Odsherred nogle år, og hele hans familie er efterhånden er flyttet hertil.

For to år siden ønskede den tidligere ejer af Vig Cykler at afhænde sin forretning. Brian Axelsen så nogle gode udviklingsmuligheder, og ville gerne drive cykelforretningen videre.

– Det var lige i forbindelse med Corona-periodens start. Det betød mange mennesker i Odsherred, men så kom krigen også. Det var ikke så fantastisk, hverken for Ukraine eller vores forretning, fortæller Brian Axelsen.

Udviklingsmulighederne er mange

Vig Cykler, der netop er blevet certificeret Bosch ebike forhandler, har ikke så mange egentlige konkurrenter i nærområdet, og de dækker både Odsherred, Kalundborg og noget af Holbæk. De har mange faste aftaler om vedligehold og reparation af cykler, blandt andet med kommunerne og plejehjem. Mange af opgaverne løses som udekørende mekaniker, der kommer direkte til kunderne.

Udviklingsmulighederne er mange. Udfordringen er at få udvikling og den dermed nødvendige forøgede indtjening til at følges ad.

– Sammen med forretningsudvikler Torsten Bo Jørgensen har jeg jo nedskrevet en række tiltag, der kan være med til at løfte Vig Cykler fra at være en rigtig god sommerforretning til at blive en økonomisk helårssucces, fortæller Brian Axelsen, og han fortsætter:

– Min udfordring lige nu er at vælge de aktiviteter, der skal sættes i gang. Nogle aktiviteter er meget indlysende, og dem havde jeg allerede selv i tankerne, men der kan være langt fra tanke til handling. Nu er jeg så heldig, at min sponsor, Tina Pilegaard fra Realmægleren her i Vig, også har lovet mig at fungere lidt som min private mentor og sparringpartner i udviklingsforløbet. Det er jeg meget, meget glad for, og jeg ser frem til samarbejdet.

Tina Pilegaard fra Realmægleren i Vig er sponsor for Vig Cykler, som indehaves af Brian Axelsen i et forretningsudviklingsforløb sat i gang af Odsherred Erhvervsforum med Kommunen som sponsor.

En sponsor, der vil hjælpe med mere end penge

Tina Pilegaard er selv tilflytter til Odsherred. Har boet her siden 2007. Hun har arbejdet rigtig mange år i rejsebranchen og heste har altid være hendes store passion. Derfor bor Tina Pilegaard i dag også på en landejendom i et område, hvor hun både har plads til sine to heste og har et fantastisk landskab lige uden for døren til sine rideture.

I 2016 åbnede Tina Pilegaard Realmægleren i Vig. De er i dag tre fuldtidsansatte, og på trods af mange lokale konkurrenter inden for boligmarkedet, så er det gået godt.

– Der er stor konkurrence her, men vi er også kolleger. Det kan være svært at komme som fremmed og ikke have ”netværket”, men jeg er blevet taget godt imod, fortæller Tina Pilegaard.

Corona-perioden var fantastik. Generelt formidles der både helårs- og sommerboliger samt landejendomme og grunde. Og køberne er en blanding af lokale og tilflyttere.

– Jeg er normalt meget optimistisk. Og med de stigende boligpriser i København, er jeg helt sikker på, at vi vil få flere nye familier til Odsherred. De vil gerne være grønne, have natur og en pris, de kan betale. Jeg er optimistisk, kommenterer Tina Pilegaard.

Erhvervsforum er stedet for godt lokalt virksomhedsnetværk

Tine Pilegaard har været medlem af Odsherred Erhvervsforum siden starten og Brian Axelsen er også blevet medlem, lige som Vig Cykler også var under den tidligere ejer. Både Tina og Brian mener, det er et godt og relevant netværk, der samtidig arbejder for at hjælpe lokale virksomheder.

Da der blev søgt sponsor til en lokal Vig-virksomheds udvikling, var Tina Pilegaard meget positiv. Ikke mindst fordi det gav mulighed for at være med til at sikre en god udvikling af Vig by.

– Og så er cykler et grønt projekt, og som mægler vil jeg også gerne være med til at tegne den grønne linje. Realmæglerne vil gerne være grøn, slutter Tina Pilegaard.

Vig Cykler ligger tæt på stationen i Vig

Artiklen er skrevet af Lis Lykke

.