I starten af nullerne etablerede Ove Frederiksen, der var tømrer, Vig Erhvervspark, som han drev frem til sin død i 2018. Herefter overtog hans tre børn, Kim, Jakob og Kamilla Frederiksen erhvervsparken.

Jakob Frederiksen så nogle muligheder i Erhvervsparken og konceptet, men hans to søskende ville hellere sælge. Det endte med, at Jakob købte sine to søskende ud, og nu selv driver virksomheden videre samtidig med, at han fortsat passer et job, hvor han driver IT- og forretningsudvikling i en større ejendomsmæglerkæde.

En igangsætter, der drives af gøre ting smartere

Jakob Frederiksen har arbejdet med salgssupport og udvikling lige siden sin kontor-elevtid i SAS, og han har en stor passion for at udvikle og gøre processer enklere og mere effektive.

Jakob Frederiksen har overtaget Vig Erhvervspark efter sin far, Kim Frederiksen. Nu er han i gang med en større renovering af hele erhvervsparken.

– Jeg drives af at gøre ting smartere, og jeg drømmer om at erhvervsparken skal vokse – og at den på sigt kan generere nogle projektopgaver. Projektopgaver er spændende, og det giver en stor tilfredsstillelse, når løsningerne resulterer i det forventede resultat, forklarer Jakob Frederiksen.

Erhvervsparken for iværksættere og håndværkere

Det er heldigt, at erhvervsparkens nye indehaver kan lide at tage udfordringer op. For Jakob Frederiksen har store planer for Vig Erhvervsparks udvikling. Han ønsker at skabe et miljø for iværksættere og håndværkere til gavn for alle parter.

Jakob Frederiksen overtog sammen med bygningerne flere lejere, som har været en del af erhvervsparken i mange år. Og nogle flere er kommet til.

En af bygningerne er lige nu under en større ombygning. Her er det planen, at der skal skabes et miljø for iværksættere og andre, der ønsker en permanent kontorplads i et kontorlandskab, eller måske en fleksibel kontorplads, som blot benyttes efter behov, eller fast nogle dage om ugen. Der vil være adgang til både køkkenfaciliteter og mødelokale samt naturligvis toiletforhold.

– Det er et større projekt, men vi er ved at nå målet, og lejere kan også blive koblet op på lynhurtigt fibernet, og vi har masser af gratis P-pladser. Når vi er færdige med den igangværende renovering af det kommende ”fleksible kontorhus”, går vi så småt i gang med at renovere de andre bygninger. Formålet er at få skabt et vækstmiljø for iværksættere og håndværkere med flere. Eller eksisterende virksomheder, der har behov for ekstra lagerplads, fortæller Jakob Frederiksen.

Vig Erhvervspark med lager- og opbevaringsfaciliteter samt fleksible kontormuligheder.

Havde du i forvejen relationer til Odsherred?

– Jeg er ikke opvokset her. Men min far er fra Vig-området, så jeg har altid kendt og besøgt Odsherred. Og i dag har jeg selv sommerhus i Ellinge Lyng, men jeg bor i København.

Hvordan oplever du forskellen på København og Odsherred?

– Generelt er arbejdsklimaet knap så hektisk her som i København. Her i Odsherred er der tid til en kop kaffe – blot for kaffens skyld, svarer Jakob Frederiksen med et smil, og han fortsætter:

– Der er bedre plads til den svenske ”Fika-pause” her i Odsherred. Fika er den pause, hvor alle gør bedst i at deltage. Det giver ikke ekstra points at fortsætte med at arbejde. Fika-pausen er socialt samvær rundt om en kop (svensk) kaffe og måske et stykke brød. Ved festlige lejligheder spises der i Sverige prinsestårta. I København er effektiviteten i højsæde, og der diskuteres ofte arbejdsrelaterede emner, hvis man mødes over en kop kaffe, forklarer Jakob Frederiksen.

Hvordan er du faldet til i Odsherred?

– Jeg er glad for området og ikke mindst for Vig, som ligger dejligt centralt i Odsherred, og der er aktivitet – og ikke mindst en masse potentiale, lyder svaret.

Hvad har du gjort for at blive en del af Odsherreds erhvervsliv?

– Jeg har blandt andet meldt mig ind i Odsherred Erhvervsforum. Det er en vej til at opdyrke et netværk og lære andre fra det lokale erhvervsliv at kende. Og så er jeg bare et foreningsmenneske, kan ikke helt holde mig tilbage, så selv om jeg bor i København med min familie, så deltager jeg i så mange aktiviteter som muligt, lyder svaret fra Jakob Frederiksen, der ser frem til at fortsætte udviklingen af Vig Erhvervspark og få skabt et levende miljø for iværksættere og håndværkere med flere.