Partnerskabsaftalen i Odsherred bliver underskrevet

Mandag d 12. november blev Partnerskabsaftalen underskrevet.

 

Partnerskabsaftalen er indgået mellem Odsherred Erhvervsforum, Odsherred Kommune, EUC Nordvestsjælland, NVP Campus og LO.

 

De 5 parter forpligter hinanden til at skaffe flere praktikpladser og lærepladser, så det kan sikres, at flere unge i Odsherred kan gennemføre en erhvervsuddannelse. Ved at der sikres flere pladser i Odsherred, håber man også at holde de unge i hjemkommunen, så de på længere sigt bosætter sig her.

De 5 deltagere er glade og stolte over at deltage i samarbejdet.

 

Vi har lånt følgende tekst fra Odsherred Kommunes hjemmeside:

” Aftalen er et vigtigt redskab, og vi har en stor interesse i, at så mange unge som muligt får en uddannelse,  som er vejen frem til en arbejdsplads. Vi ønsker at give alle unge det bedste kørekort til voksentilværelsen, og vi ved, at virksomhederne lige om lidt står og mangler arbejdskraft, og derfor er det vigtigt at uddanne den arbejdskraft, som bliver efterspurgt, sagde borgmester Thomas Adelskov og takkede Odsherred Erhvervsforum for at være bannerfører for partnerskabsaftalen.

Formand for Odsherred Erhvervsforum, uddeler Henrik Andersen, sagde, at der havde været brugt lang tid på at få aftalen i hus, men at han var glad for, at det nu lykkes, og at også Dansk Industri og Dansk Byggeri bakker op ved at være med i den arbejdsgruppe, der skal være med til at fremme partnerskabsaftalens mål.

Direktør for EUC Nordvestsjælland Steffen Lund erklærede sig også særdeles tilfreds med aftalen, som kan imødekomme behovet for praktikpladser til skolens elever. Forstander Henrik Bendixen fra Produktionsskolen NV PRO/Campus sagde, at skolen i forvejen har et godt og bredt samarbejde med parterne i aftalen, og han var glad for, at den nu blev yderligere styrket. Formand for LO Holbæk-Odsherred, Allan Andersen så gerne, at partnerskabsaftalen blev endnu mere omfattende, og at sigtet blandt andet er at imødekomme de jobbehov, erhvervslivet efterlyser.”

 

Odsherred Erhvervsforum vælger formanden for den tilknyttede arbejdsgruppe, som skal sikre at intentionerne på papiret også giver de ønskede resultater i praksis.

 

Link til Erhvervsservice siden på Odsherred.dk

 

 

 

Husk, at vi altid har mange spændende arrangementer – se her

© Odsherred Erhvervsforum – kom til møde her

Like os på Facebook

Følg os på LinkedIn