Erhvervsminister Brian Mikkelsen, Jacob Jensen fra Venstre og Rasmus Horn Langhoff fra Socialdemokratiet har sagt ja til, at mødes med Odsherred Erhvervsforum to gange om året.
Første gang til august.

Det vil klart styrke Erhvervsforum, at samarbejde med de 3 folketingspolitikere, på tværs af partierne, og med fokus på Odsherred og Nordvestsjælland.

 

Som eksempel kan nævnes, at der kom et udspil for ikke længe siden om at reformere erhvervsfremme-systemet, og som regeringen nu har indgået en aftale med DF om.
Helt konkret betyder det, at Væksthus Sjælland nedlægges. Til gengæld oprettes der hele to erhvervshuse på Sjælland, et i Vordingborg og et i Sorø og samtidigt er regionerne ude.

Det vil sige, at den specialiserede erhvervsservice på Sjælland bliver delt op i to dele, hvor Sorø skal tage sig af den nordlige del og dermed kommer nærmere. Det bør kunne sætte større fokus på vækst og det flugter jo meget godt med Erhvervsforums målsætning.

Det medfører samtidigt at der bliver færre steder som iværksættere kan søge støtte fra og flere små støtteordninger fjernes, hvilket skulle gøre det nemmere at blive iværksætter

Det er dog alt for tidligt at sige noget om hvordan det udmønter sig i praksis; men det er som sagt et godt eksempel på, hvad der kan drøftes på møderne.