Velkommen til vores nyhedsbrev maj 2020

Kom maj du søde milde lyder en af vores klassikere og jeg er sikker på at Philip Faber vil spille den til en gang glad fællessang i den kommende tid. Den har vi brug for.

Statsminister Mette Frederiksen (S) fortæller onsdag til Folketinget at fase 2 af genåbningen af Danmark efter nedlukningen for at begrænse Corona smitte vil begynde efter 10. maj.

Flere giver udtryk for at genåbningen går for langsomt og at konsekvenserne bliver for store. Man kan åbne for langsomt, det kan man. Og man kan åbne for hurtigt. Det er den gyldne mellemvej, vi søger, svarer statsministeren.

I Odsherred Erhvervsforum følger vi regeringens anvisninger og sekretariatet er på fuld tid igen 1. maj. De fleste af vores arrangementer er udskudt og deltagere til de møder der ligger i kalenderen på nuværende tidspunkt, bliver kontaktet direkte.

Mange har det svært.

Mange af vores medlemmer har det svært og flere har fået sparring og hjælp til at komme igennem krisen, både af medlemmer i liberalt erhverv, såvel som af sekretariatet og de samarbejdspartnere vi arbejder med. Men selvom ”Det bliver godt igen”, så er der et langt stykke vej endnu. Og flere af vores små virksomheder kæmper hårdt for at holdet skindet på næsen.

Hundepension får afslag på dispensation.

Derfor er det også næsten ubærligt og helt uforståeligt, at det samme byråd, der har nikket ja til en handlingsplan for en fremadrettet erhvervsstrategi i Odsherred, med overskriften ”stærke virksomheder = et sund samfund”, med et pennestrøg lukker en sund, stærk og veldrevet virksomhed i Odsherred. På grund af en administrations- eller procedurefejl og med frygt for et erstatningskrav fra en nabo. Så er det op ad bakke at drive virksomhed i Odsherred! Hvem kom forbi og kiggede på virksomheden, talte med ejeren og talte med kunderne?

De er også gode historier

En af de gode historier vi gerne vil fortælle er, at vi har hjulpet et af vores medlemmer med at komme ud af kløerne på et useriøst firma, der ville sælge hjemmesider, men som blot truede med store fakturaer og RKI. Virksomheden er i dag helt fri af svindlerne.

En anden god historie er, at nogle brancher har det bedre end andre. Malermester Mads Hansen er et godt eksempel. Han har netop ansat sin lærling nr. 10 og har ordrebogen fuld. De gode historier kan være med til at opmuntre andre der har det mindre godt.

Der er mange gode og aktuelle historier derude og dem vil vi også gerne fortælle – så kontakt os endelig. Og så vil vi gerne opfordre til at man beder om hjælp, hvis noget er svært, som oftest kan vi finde en rådgiver der matcher din udfordring. Eller se på vores hjemmeside, hvor du finder mange nyttige links.

https://odsforum.dk/vigtige-links-i-forbindelse-med-covid-19/