Odsherred Erhvervsforum understøtter flere netværk, herunder Netværket FaglærtArbejdskraft.

Netværket består pt af folk fra Jobcenteret i Odsherred Kommune, 2 Rekrutteringsbureauer, EUC Nordvestsjælland, Nordvestsjællands HF og VUC, samt sekretariatet fra Odsherred Erhvervsforum.

Netværkets formål er:
1. At diskutere den aktuelle rekrutteringssituation i Odsherred
2. At drøfte løsningsmuligheder omkring emnet faglært arbejdskraft
3. At fremme indsatsen for at tiltrække faglært arbejdskraft til Odsherred.
4. Medvirke til at synliggøre vakante stillinger, elev- og praktikpladser.
5. At synliggøre muligheder for uddannelse og opkvalificering

Fra et tidligere besøg hos Lyngkroen i Nykøbing Sj. var vi blevet opmærksomme på, at der var store problemer med at rekruttere medarbejdere fra lokalområdet. Ejeren Lau Jensen deltog derfor i et møde i netværket, så problemstillingen blev gennemgået for og gennemarbejdet af netværks deltagerne.

Jobcenteret gik aktivt ind i sagen, og via annonce på Job Net og en branding på Facebook, har Lyngkroen nu modtaget så mange ansøgninger, at man har kunnet vælge de mest egnede ansøgere.

En læring fra denne proces har været, at hvis en virksomhed tilbyder personalegoder, så er det en god ide at beskrive disse i jobopslaget. Det er også vigtigt at jobopslaget beskriver vilkår og udbudt job, så en ansøger kan læse hvilke muligheder, der er i jobbet for personen.

Vi er glade for at kunne dele denne gode historie, og opfordrer vores medlemmer, som skulle sidde med tilsvarende problemstillinger eller problemstillinger indenfor udvalgets formål, til at henvende sig til Odsherred Erhvervsforum, så netværket kan hjælpe med at finde en løsning.

 

 

 

Husk, at vi altid har mange spændende arrangementer – se her

© Odsherred Erhvervsforum – kom til møde her

Like os på Facebook

Følg os på LinkedIn