I følge DB´s undersøgelse ligger Odsherred Kommune på en samlet 42. plads i 2019

Men ikke alt ser sort ud, selvom vi er gået fra en 22. plads til en 42. plads i den samlede bedømmelse.

I kategorien Udlicitering og kommunale investeringer ligger Odsherred kommune på en 4. plads. Placeringen er beregnet ud fra tal fra Private Leverandør Indikator tal fra Danmarks Statistik. Tallet viser at Odsherred Kommune er gode til at bruge private leverandører til deres byggeprojekter, og der er da også under 1 ansat pr. 1000 indbyggere til vedligehold hos kommunen.

Odsherred Kommune er også 1 ud af 8 kommuner i Danmark, hvor over 30% af folkeskoleeleverne søger ind på en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Faktisk mangler virksomhederne elever/lærlinge i Odsherred, her er flere praktik og lærepladser end der er praktikanter og elever. Det er flot af virksomhederne at de påtager sig et socialt ansvar her.

Odsherred Erhvervsforum, Odsherred Kommune, EUC Nordvestsjælland, LO og NVPRO/FGU har indgået en partnerskabsaftale, hvor også både Dansk Industri og Dansk Byggeri var inviteret med. Begge valgte at stå udenfor aftalen, men deltog begge i signeringshøjtideligheden og i arbejdsgruppen, som skal udmønte aftalen til noget brugbart og målbart. Så det er med stor forundring, at det fremgår af Dansk Byggeris undersøgelse, at Odsherred Kommune ikke har nogen partnerskabsaftale. OBS på at dette er med til at trække Odsherred ned i målingen.

Under sagsbehandling, som måler på både sagsbehandlingstider og byggesagsgebyrer, er Odsherred Kommune gået fra en 28. plads til en 38. plads. Vi ligger stadig under landsgennemsnittet på 46 dage, og selvom vi er faldet 10 pladser tilsvarende landsgennemsnittet, er det ikke godt nok. Thomas Adelskov har da også været ude og udtale at man er ved at ansætte 2 yderligere byggesagsbehandlere. Odsherred Erhvervsforum har fokus på dette område, som også er en del af den erhvervsstrategi, som der arbejdes på at færdiggøre lige nu.

kommunalperformance_2019 Dansk Byggeri

 

 

 

Husk, at vi altid har mange spændende arrangementer – se her

© Odsherred Erhvervsforum – kom til møde her

Like os på Facebook

Følg os på LinkedIn