Ramt af julestemningen – og begejstret over at vi sammen er i gang med at etablere en sammenslutning af aktive erhvervsdrivende – kommer her en julehilsen og en status på Købstaden Nykøbing Sjælland. 

Stor ros til alle jer, der aktivt har valgt at deltage i denne nye sammenslutning. Begyndelsen er jo ofte præget af usikkerhed, men en tro på at behovet for et fællesskab for aktive erhvervsdrivende i byen er tiltrængt. Jeres deltagelse og engagement bliver vigtig for Købstadens fremtidige udvikling. 

Vi er nu 66 medlemmer – hvilket er fantastisk – og det vil sige, at vi kan påbegynde planlægningen af 2022 med reelle aktiviteter til gavn for vores kunder, gæster, erhverv og lokale. 

Vi begyndte med at mødes ca. 20 til et uformelt glas vin i sensommeren og nu er vi altså et fællesskab, der sammen kan sætte seriøse aftryk på bylivet i Nykøbing. Allerede nu har interessenter fra flere sider taget imod Købstaden Nykøbing Sjælland med stor nysgerrighed og velvilje. Det være sig Visit Odsherred, der stiller know how og samarbejdsiver til fri afbenyttelse, som kommunen, der glæder sig over initiativet og ser frem til samarbejdet. Det bobler allerede med gode idéer, borgere der tilbyder deres frivillige hjælp, en ny teaterchef der vil skabe underholdning på gadeplan og meget, meget mere.

Mon ikke vi i 2022 primært skal have fokus på at få en enkel aktivitetsplan på plads, som vil skabe synlige og fantastiske arrangementer i byen. Nogle kan være genoplivning af tidligere gode traditioner – og andre kan være nyskabelser, der vil bringe liv i bybilledet. Det er jo helt op til os – sammen at bestemme.

Må julen 2021 blive den sidste af slagsen – hvor børnene ikke tændte juletræet og julemanden ikke delte slikposer ud – og må de kommende højtider blive fejret synligt og solidt af en by, der løfter i flok!

Små skridt mod en købstad, man fremover ikke kommer udenom!

Det bliver et stort år vi går i møde, bla. med Tour de France i baghaven. Vi opfordrer alle til at deltage i mødet onsdag den 12. januar 2022 (sæt kryds i kalenderen – der kommer flere detaljer senere), hvor planlægning af det konkrete arbejde går i gang – idéer og muligheder skal gerne konkretiseres og sættes i aktion i mindre grupper.

Rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår til jer alle! 

Med venlig hilsen

Initiativtagerne

Købstaden Nykøbing Sjælland