Fredag d. 1. februar blev der afholdt B2B møde på Birkemosegaard.

Formålet var, som ved alle B2B-møder, at deltagerne netværker med hinanden, samt værten præsenterer sin virksomhed. På dette B2B-møde blev vi præsenteret både for den biodynamiske drift på Birkemosegaard og for restauranten Birkemosegaard Køkkens fantastiske mad.

Godt placeret i Birkemosegaard Køkken med udsigt over det smukke Odsherred og kun kort afstand til Kattegat, fortalte Jesper Andersen om hvordan man skal ændre fokus for at blive biodynamisk.

Fokus skal ikke længere være på at gøde planter, men man skal føde jorden. Sædskifte er en vigtig del af den naturlige forbedring af jorden, og valget af afgrøder kan have afgørende betydning for tilførslen af ilt og næring. Nogle afgrøder trænger så dybt ned med sine rødder, at der efterlades lange og dybe gange, hvor orme får meget bedre vilkår end før for at forbedre jorden på naturlig måde.

Vi hørte også om vejrligets betydning for høsten, hvordan ekstrem tørke på Odden giver problemer fordi der hurtigt kommer saltvand ind i grundvandsboringerne, hvis man pumper for meget vand for hurtigt.

Kødets kvalitet og smag afhænger også af flere forhold, bl.a. gør velfærdsslagtning en stor forskel både for kødets smag men også for dyrenes sidste tid.

Martin Kvedéris fortalte om ambitionerne med Birkemosegaard Køkken, og hvordan tiden pt. fordeles mellem Odsherred og Allégade 7 på Frederiksberg. På sigt vil der komme meget mere aktivitet i Odsherred, så hold godt øje med hjemmesiden, så du også får chancen for at smage den gode mad.

Helt igennem et meget spændende arrangement med 2 engagerede mennesker, der brænder for dyrevelfærd såvel som for ordentlige fødevarer.