B2B møde hos Andersen Skilte

På Egebjerghalvøen i Odsherred på en ganske lille vej med den smukkeste udsigt til åbne arealer på begge sider møder man pludselig et stort Beach flag. Andersen Skilte står der. Så ved man, at man er havnet det rette sted til det netværksmøde, Odsherred Erhvervsforum har inviteret til.

Det er Henning Andersen, indehaver af Andersen Skilte, der har inviteret medlemmer af det lokale Odsherred Erhvervsforum til morgenkaffe, og en snak om Andersen Skilte.

 

Nogle tapetprøver vækker begejstring

Mødet starter i produktionshallen, hvor Henning Andersen forklarer om forskellige folier, skilte, lys og meget mere. Han viser blandt andet også nogle prøver på tapet printet på den helt nye Dimense tapetprinter. De vækker ret stor begejstring blandt gæsterne.

 

Større og mindre kunder – alle via netværk

Andersen Skilte har en blanding af større og mindre kunder. Fælles for de fleste er, at de kommer via netværk. Fra starten tilbage i 2007 har der været mange håndværkere, der er kommet hos Andersen Skilte, blandt andet for at få dekoreret deres firmabiler.

– Og håndværkere kommer vidt omkring, så det spreder sig, at der er en lokal skiltevirksomhed. Autoforhandlere og autoværkstederne er også gode kunder, hvor budskabet kan sprede sig, fortæller Henning Andersen.

Nogle af de større kunder er fx Vig Festival, Muskelsvindfonden, Grøn Koncert og Cirkus Summarum. De har alle et udspring fra en kontaktperson fra Vig Festivalen, der pegede på Henning Andersen, da han kendte ham fra nogle tidligere opgaver. I dag er Odsherred Geopark også en rigtig god kunde, fortæller Henning Andersen.

Der er også mange mindre lokale kunder hos Andersen Skilte, og Henning Andersen fortæller blandt andet om et plejehjem for demente, hvor de har fået dekoreret et større hegn med et billede, der er printet over flere plader. Monteringen af pladerne er foretaget, så de let kan byttes rundt. Det udfordrerne hjernen hos demente personer, forklarer Henning Andersen.

Efter rundvisning i produktionslokalet, bliver der budt på kaffe og brød samt ikke mindst en fantastisk udsigt. Og Henning Andersen fortsætter med at fortælle lidt om sin virksomhed og sit liv som selvstændig.

 

Fiasko, succes og udfordringer

– Jeg samler ikke på fiaskoer. Dem glemmer jeg hurtigst muligt, lyder det med et smil fra Henning Andersen, da han bliver stillet spørgsmålet, og han fortsætter: – Og min succes som selvstændig er, at jeg har haft arbejde hver dag siden jeg startede – også til ansatte.

Udfordringer har der naturligvis været. Fx oplevede Henning Andersen problemer med at få betaling for udført arbejde fra nogle kunder det første år. Det var lærerigt, men han kørte sagerne hele vejen, så det blev kendt, at man ikke skulle undlade at betale sin regning til skiltemanden.

– Men den største udfordring er mobildækningen. Men nu håber jeg, vi snart får fibernet. Her i løbet af året. Det bliver dejligt.

Hvad med fremtiden? – Den er god, og den kommer fortsat til at ske gennem netværk af forskellig art, slutter Henning Andersen et fint og udbytterigt netværksmøde.