Kom og hør Hans Jørgen Olsen præsentere sin nye bog om stedfællesskaber.

Citater fra bogen:

I udkanten findes små oplevelsesbyer med særlig energi og stor lokal stolthed. Det er for eksempel Blokhus, Blåvand, Faaborg, Gilleleje, Klitmøller, Marielyst, Ribe, Rørvig, Skagen, Stege og Ærø. Her er en ny landliggerbølge, hvor lokale borgere og sommerhusejere finder sammen i stærke og aktive stedsfællesskaber.

Landliggerbølgen er et internationalt fænomen, hvor flere får råd og lyst til at have et andet hjem ude i naturen. Danmark er som lille landmed korte afstande og meget kyst som skabt til landliggeri. Det kan både givejobs i udkanten, styrke folkesundheden og spare på klimaet, når flere danskere kører på landet i stedet for at flyve langt væk.

Landliggeri er mere realistisk end bosætning og mere bæredygtig end turisme. Men jo mere vi tænker landliggeri sammen med bosætning, turisme, kultur, natur, byudvikling, infrastruktur og erhverv, jo bedre kan udkanten kapitalisere på herlighedsværdier og stedsfællesskaber. Men udkanten klarer det ikke alene, det kræver bred folkelig debat og samfundsengagement.

Det er muligt at købe bogen på dagen.

Tilmelding er nødvendig og mødet foregår fysisk.

Hvornår:onsdag d. 27. april 2022 kl. 16.00 – 18.00
Hvor:Rørvig Centret, Nørrevangsvej 49, 4581 Rørvig

Tilmelding

Tilmeldinger er lukket for dette arrangement.