Den nye lokale aktionsgruppe i Nordvestsjælland varmer op til årets uddeling af 4 mio. støtte-kroner ved bl.a. at holde et infomøde tirsdag 28. februar kl. 16.30 i mødelokalet ovenpå SuperBrugsen i Asnæs for alle interesserede virksomheder, foreninger og borgere i Odsherred Kommune.

Tilmelding foregår via LAG’s hjemmeside lag-nvs.dk senest 27. februar på dette LINK. 

LAG støtter både virksomheder og foreninger med innovative idéer

Pengene kommer fra EU via Plan- og Landdistriktsstyrelsen, men beslutningerne om, hvilke projekter der skal støttes, bliver taget af lokale folk. Det gør LAG-ordningen unik, da lokalkendskabet sikrer ’fingeren på pulsen’ i forhold til udfordringer og potentialer i de forskellige lokalsamfund. Som en af få fonde kan LAG også støtte innovative erhvervsprojekter, hvor de fleste andre kun støtter de almennyttige, forenings- og borgerdrevne projekter. Så virksomheder, foreninger og borgere med ønske om udvikling er meget velkomne.

Det kan man få uddybet, hvis man på lag-nvs.dk tilmelder sig det infomøde om LAG-ordningen, der afholdes tirsdag 28. februar kl. 16.30-18.00 ovenpå SuperBrugsen i Asnæs. Frist for tilmelding er mandag 27. februar kl. 12. Mødet arrangeres i samarbejde med Odsherred Kommune og Odsherred Erhvervsforum.

Har du et projekt eller en projektidé, der understøtter LAG’s udviklingsstrategi? Mød op og bliv klogere!

Den lokale LAG-bestyrelse har analyseret udfordringer, potentialer og udviklingsbehov i vores område. Fokus er rettet på fem indsatsområder, der nu er godkendt af Plan- og Landdistriktsstyrelsen. Så når bestyrelsen i år skal uddele over 4 mio. kr. i LAG-støtte, skal de støttede projekter tale ind i ét eller flere af disse temaer:

  • Iværksætteri og innovation
  • Oplevelsesøkonomi
  • Bæredygtige landsbyer
  • Bosætning og fastholdelse af børne- og ungefamilier
  • Natur-kultur.

Alle over 15 år, der bor eller arbejder fast i vores område, kan blive medlem af LAG

LAG Nordvestsjælland er en forening. Alle over 15 år, der bor eller arbejder i de fire kommuner Odsherred, Holbæk, Kalundborg og Sorø, kan blive medlem. ’Sidste år havde LAG-foreningen over 300 medlemmer. Jeg håber, at vi bliver endnu flere i de kommende år. Det kræver, at man melder sig ind på vores hjemmeside. Medlemskabet er gratis, og som medlem får man nyttige informationer om landdistriktsudvikling, projekter og andre puljer, der kan understøtte lokal udvikling.’, udtaler forperson Flemming E. Larsen.

Yderligere information
Yderligere oplysning om LAG Nordvestsjælland kan fås hos:
Forperson Flemming Engtoft Larsen, flemmingengtoft@gmail.com / 51 31 64 56

Faktaboks

LAG Nordvestsjælland er en forening, der på flere planer arbejder på at skabe liv og vækst i landdistrikterne i Nordvestsjælland. Man uddeler efter ansøgning projektstøtte til både erhvervs- og almennyttige formål. I alt er der hvert år lidt over 4 mio. kr. fra Plan- og Landdistriktsstyrelsen til uddeling.

 

 

Hvornår:tirsdag d. 28. februar 2023 kl. 16.30 – 18.00
Hvor:Salen ovenpå SuperBrugsen Asnæs, Asnæs Centeret indgang Syd, 4550 Asnæs